Productinformatie

Wanneer u onkruid met penwortels wilt bestrijden zoals ridderzuring, veldzuring, jakobskruiskruid of zelfs distels is de zuringsteker een zeer handig hulpmiddel. De zuringsteker is uitgebreid in de praktijk getest en is zeer solide gebouwd. De voet is voor een groot deel gemaakt uit gehard staal zodat dit niet buigt. De stalen steel is sterk zodat deze de krachten goed kan verdragen en is afgewerkt met een kunststof omhulsing zodat deze prettig in de hand ligt en lichter is. De zuringsteker is volledig verzinkt voor een lange levensduur.

De zuringsteker wordt vlak voor de plant in de grond gestoken. Tijdens het “scheppen” draait de zuringsteker d.m.v. de voet om zijn as en breekt de grond rond de wortel als het ware open. Door de steel als hefboom te gebruiken is hier relatief weinig kracht voor nodig. Na het lossteken van de plant wordt deze met de hand uit de grond gehaald. Met enige oefening zal bij het grootste deel van planten geen wortel meer afbreken waardoor hergroei voorkomen wordt. 

Wanneer u geen gebruik wilt of kunt maken van chemische bestrijdingsmiddelen wordt vaak gekozen voor de steekschop, maar dit heeft veel nadelen

  1. Als één van de wortels doorgestoken wordt of afbreekt, zal dit stukje wortel zal in de meeste gevallen uitgroeien tot weer een nieuwe zuringplant.
  2. Een te groot stuk grond rondom de plant wordt uitgestoken, hierdoor ontstaat een zaaibed voor nieuw onkruid, tevens komen er kuilen en gaten in het land wat voor dier en mens ongemakkelijk is en zelfs gevaarlijke situaties op kan leveren.

Tenslotte krijgen we nogal eens de vraag wanneer de steker gebruikt kan worden. Het is zo dat de grond niet goed zal breken wanneer het heel nat is. Wanneer de grond heel droog is de steker moeilijk de grond in te krijgen zijn. Als indicatie geven we aan dat wanneer u een steekschop de grond in kunt steken u ook de zuringsteker prima kunt gebruiken.